پرایمر ایزوگام

اگر نام پرایمر ایزوگام را شنیده باشید، ممکن است کنجکاو شده تا بدانید این ماده چیست و چه کاربردی دارد. در واقع، پرایمر یک ماده است که برای ایجاد یک سطح یکنواخت و کاهش منافذ در زیرساخت‌ ها استفاده می‌ شود. پرایمر در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌ گیرد، بنابراین احتمالاً نام آن را قبلاً شنیده‌ باشید. با این حال، ماده اولیه پرایمر در هر صنعت ممکن است متفاوت باشد، اما هدف کلی آن‌ ها همیشه صاف کردن، زیرسازی و یکنواخت‌ سازی سطح ها و کاهش منافذ می باشد.

ایزوگام نیز یکی از محصولاتی است که نصب درست آن بسیار مهم و تأثیرگذار در ماندگاری آن است. نصب دقیق پرایمر، یکی از عوامل مهم برای بهبود کیفیت نصب ایزوگام می باشد. در این متن، با مزایا و معایب استفاده از پرایمر، مشخصات فنی، نکات ایمنی در استفاده، قیمت و سایر جنبه‌ های آن آشنا خواهید شد.

مواد اولیه تشکیل دهنده پرایمر

پرایمر ایزوگام یک ماده است که برای بهبود کیفیت عایق‌ بندی در نصب ایزوگام استفاده می‌ شود. مواد اولیه تشکیل دهنده پرایمر از ترکیب قیر و پودر های معدنی ویژه است و شکل ظاهری آن به صورت مایع می باشد. پیش از نصب ایزوگام روی ایرانیت، سطح شیب دار و یا… پرایمر باید در زیر کار قرار گیرد.

این ماده می‌ تواند به‌ صورت خالص مصرف شده و یا با آب و بنزین رقیق شود و به عنوان زیرساز ایزوگام به کار رود. در واقع، حلال این پرایمر ها می‌ تواند بر پایه ی آب یا بنزین باشد. در گذشته، برای رقیق کردن پرایمر ایزوگام تنها از بنزین استفاده می‌ شد؛ اما امروزه آب نیز به عنوان یک حلال مناسب برای آن معرفی شده است. استفاده از آب به دلیل خطر کمتری که در مقایسه با بنزین دارد، بسیار محبوب می باشد.

آشنایی با مزایا و معایب استفاده از پرایمر

در واقع، هر ماده‌‌ای که به عنوان زیرساز برای ایزوگام استفاده می‌‌شود، دارای مزایا و معایب خاص خود است که باید در نظر گرفته شود. بنابراین، قبل از استفاده از هر ماده‌‌ای به عنوان زیرساز ایزوگام، باید مزایا و معایب آن را با دقت بررسی کرده و سپس به تصمیم‌ گیری بپردازید.

مزایای پرایمر عبارتند از:

  1. استفاده از پرایمر در نصب ایزوگام‌ها باعث می‌‌شود که رطوبت و بخار در زیر سطح عایق ایزوگام جمع نشده و مشکلاتی مانند طبله شدن، ترک خوردگی و چروکیدگی ایزوگام و در نهایت خراب شدن زود هنگام آن ایجاد نشود. پرایمر باعث مقاومت ایزوگام در برابر رطوبت و بخار آب پس از خشک شدن می‌‌شود.
  2. پرایمر باعث مقاومت ایزوگام در برابر خوردگی اسیدی و بازی می‌‌شود که ممکن است پس از نصب ایزوگام ایجاد شود.
  3. یکی از مزایای پرایمر آن است که فاقد آلودگی زیست محیطی است و استفاده از آن به محیط زیست آسیبی وارد نمی‌‌کند.
  4. اگر پرایمر با حلال آب رقیق شود، مقاومت آن در برابر اشتعال افزایش می‌‌یابد.
  5. پرایمر‌ها در هر دمایی زیر سطح کار قابل استفاده هستند و سردی و گرمی هوا تفاوتی در کارایی آن‌‌ها ایجاد نمی‌‌کند.
  6. استفاده از پرایمر برای زیرسازی در نصب ایزوگام به سادگی ممکن است و نیاز به ابزار جانبی مانند حرارت ندارد. پرایمر مانند یک چسب عمل می‌‌کند و با استفاده از ابزار ساده‌‌ای مانند یک تی روی سطح کار قرار می‌‌گیرد.

تنها عیب پرایمر ایزوگام این است که استفاده از پرایمر‌هایی با حلال‌‌های نفتی می‌‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. این نوع پرایمرها ممکن است سبب اشتعال شوند و خطر ایجاد حریق را افزایش دهند. به همین دلیل، انتخاب پرایمر‌هایی که حلال آبی دارند، بهترین گزینه است. پرایمر‌های حلال آبی قابلیت استفاده در محیط‌‌های بسته و کم خطر را دارا هستند و بعد از خشک‌شدن، مقاومت ایزوگام در برابر رطوبت و بخار آب را افزایش می‌‌دهند.

کاربرد پرایمر ایزوگام 

بله، پرایمر ایزوگام علاوه بر افزایش چسبندگی، زیرسازی و بهبود عملکرد ایزوگام، در موارد دیگری نیز کاربرد دارد. از جمله کاربرد های پرایمر می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • محافظت از بتن‌ هایی که قرار است با خاک مدفون شوند: پرایمر ایزوگام برای محافظت از بتن‌ هایی که در محیط‌ هایی که با خاک مدفون شده‌ اند، استفاده می‌ شود. این پرایمر به عنوان یک لایه محافظتی بر روی سطح بتن قرار می‌ گیرد و از آلودگی و خرابی بتن در برابر رطوبت و مواد شیمیایی محافظت می‌ کند.
  • محافظت از سطوح آجری در برابر نمک: ایزوگام برای محافظت از سطوح آجری در برابر نمک استفاده می‌ شود. این پرایمر به عنوان یک لایه محافظتی بر روی سطح آجر قرار می‌ گیرد و از خرابی و آسیب به سطوح آجری در برابر نمک محافظت می‌ کند.
  • استفاده در تهیه آسفالت سرد پیش ساخته: آسفالت سرد پیش ساخته در حقیقت مخلوطی از پرایمر و ماسه است. این ماده برای ساخت راه‌ های فرودگاهی، پارکینگ‌ ها و جاده‌ های شهری استفاده می‌ شود.
  • عایق کاری سطوح مختلف: در صنعت ساختمان، پرایمر برای عایق کاری سطوح مختلف مانند پی ساختمان، دیوار ها، ایزوگام سرویس بهداشتی، پل‌ ها، انبار ها و … کاربرد دارد. این پرایمر باعث بهبود عملکرد سطوح عایق شده و مانع از نفوذ رطوبت، گرد و غبار و مواد شیمیایی می‌ شود.

مشخصات فنی پرایمر ایزوگام

مشخصات فنی پرایمر ایزوگام شامل شکل ظاهری، حالت فیزیکی، وزن، شرایط استفاده و … است. از جمله دیگر مشخصات فنی پرایمر در زیر آورده شده اند:

  1. شکل ظاهری: پرایمر ایزوگام دارای رنگ قهوه‌ ای تیره و مایل به مشکی است.
  2. حالت فیزیکی: این ماده در حالت مایع نگهداری می‌ شود.
  3. وزن مخصوص: وزن مخصوص پرایمر (نسبت وزن به حجم پرایمر) حدود ۰.۹/۱ گاما است.
  4. شرایط مقاومت در برابر سرما: این ماده در برابر سرما با مقدار منفی ۵ درجه سلسیوس مقاوم است.
  5. مقاومت در برابر گرما: مقاومت پرایمر در برابر گرما به ۹۰ درجه سانتی گراد می‌ رسد.
  6. زمان خشک شدن: این ماده در هوای آفتابی حداقل به ۱۲ ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارد.
  7. نحوه جداسازی: پرایمر ایزوگام در حقیقت نوعی امولسیون است و اگر خشک شود، به سختی می‌ توان آن را از سطح جدا کرد.
  8. احتیاط در استفاده: اگر این پرایمر در حین اجرا با دست یا بدن شما تماس داشت، سریعاً محل تماس را بشویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *